Monday, September 03, 2007

Fikk stipend til Øst-Island

Congratulations to Beate Heide: According to the online Norwegian newspaper that covers such things, she has received a grant to go to East Iceland for 3 weeks next fall. "I am honoured and happy!" she said.

Here's the entire story, so go ahead, read on:
Frilansjournalist Beate Heide har fått tildelt reise- og oppholdsstipend for 2008 til Øst-Island fra Gunnar Gunnarsson Institutt.
Hun er den åttende fra Vesterålen som mottar slikt stipend. Ordningen startet i 2004 og er ledd i kultursamarbeidet som er i gang mellom Vesterålen kulturutvalg og Øst-Island kulturråd . Beate Heide kommer opprinnelig fra Andøy. Heide som nå bor på Stokmarknes, forteller at hun bestandig har vært fasinert av nordområdene. I stipendperioden vil hun arbeide med to separate ideer som henger sammen. Den ene er litterær og den andre journalistisk. Hun ønsker å gå tilbake og se på bosetting i vikingtiden fra Vesterålen til Island og skrive artikler om dette.

I tillegg har hun planer om å skrive en barnebok med tilknytning til Island. Kultursamarbeidet dekker reise t/r Vesterålen – Øst-Island, gratis opphold i tre uker og noe kostpenger.Beate skal bo tre uker i kultursenteret Skriduklausturs residensleilighet ved byen Egilsstadir. Kultursamarbeidet i Vesterålen har en fire-årig avtale med Gunnar Gunnarsson Institutt som eier senteret. I fjor bodde fotografen Ove Aalo der. Han har nå en fotoutstilling i senteret. Om noen uker reiser billedkunstneren Aino Grib til Skriduklaustur for et tre-ukers stipendopphold.
Fikk stipend til Øst-IslandFrilansjournalist Beate Heide har fått tildelt reise- og oppholdsstipend for 2008 til Øst-Island fra Gunnar Gunnarsson Institutt. 3.9.2007 kl 9:33
Hun er den åttende fra Vesterålen som mottar slikt stipend. Ordningen startet i 2004 og er ledd i kultursamarbeidet som er i gang mellom Vesterålen kulturutvalg og Øst-Island kulturråd . Beate Heide kommer opprinnelig fra Andøy. Heide som nå bor på Stokmarknes, forteller at hun bestandig har vært fasinert av nordområdene. I stipendperioden vil hun arbeide med to separate ideer som henger sammen. Den ene er litterær og den andre journalistisk. Hun ønsker å gå tilbake og se på bosetting i vikingtiden fra Vesterålen til Island og skrive artikler om dette. I tillegg har hun planer om å skrive en barnebok med tilknytning til Island. Kultursamarbeidet dekker reise t/r Vesterålen – Øst-Island, gratis opphold i tre uker og noe kostpenger.Beate skal bo tre uker i kultursenteret Skriduklausturs residensleilighet ved byen Egilsstadir. Kultursamarbeidet i Vesterålen har en fire-årig avtale med Gunnar Gunnarsson Institutt som eier senteret. I fjor bodde fotografen Ove Aalo der. Han har nå en fotoutstilling i senteret. Om noen uker reiser billedkunstneren Aino Grib til Skriduklaustur for et tre-ukers stipendopphold.